sobota 30. března 2013

Spáry v Tabares

Do you wanna jam? Hand jam?!

Tahle oblast je trošku jiná než ostatní. Jednak je na Tenerife :) a druhak se jedná především o klasické spárové a koutové lezení. Takové sportovky po vlastním jištění. Docela fajn trénink. V plotnách a hranách mezi spárami vedou i sportovně odjištěné cesty, kvůli kterým se sem ale nejezdí. Ale je to fajn zpestření, jako například Cascarillas de Mantequilla, plotnovité a těžké 6a :)


Ataud Vacante 6a+, Enfrente (zdroj: net)
Oblast Tabares se nachází ve Valle Jiménez, tak se nenechte zmást. Ono se stačí podívat jen do průvodce. Je to co by friendem dohodil ze Santa Cruzu, což je na jednu stranu velmi příjemné, na druhou stranu si však skály zachovávají svůj urbanistický styl. Hezkou vesnici aby člověk pohledal.

Je tu přes 100 cest v pěti sektorech. My navštívili pouze sektor Macrocalma, který je však zároveń největší. Navíc je k němu pohodlný přístup. K cestám v sektoru Enfrente nebo La Curva je potřeba slaňovat zpoza baráků. Sektor Tubería je krátký, ale hezky kolmý. Cesty mají do pětadvaceti metrů výšky a převládající stupeň je 6a - 6c, což bohatě stačí, když si všechna hejblátka zakládáte sami.
Nejlepším se zdá býti právě sektor Enfrente, který kloubí vertikálnost sektorku Tubería s délkou cest v sektoru Macrocalma. K tomu o stupínek těžší cesty, spousta morálu a je ( v Enfrente) vymalováno.


Macrocalma, 6a


Levá část sektoru Macrocalma

Valle Jiménez



3 komentáře:

  1. Poslední foto mi připomíná tuhle: http://www.lezba.net/images/akce/spanelsko/lezeni/sax/3.jpg
    :)

    OdpovědětVymazat
  2. :D :D to ještě někde na netu existuje?!

    OdpovědětVymazat