úterý 21. února 2012

Fataga - lezecký pamlsek II

Sektor Topatras s největšíma dardama


La Rusa
Po pátku na pláži byly dvě možnosti: pokračovat ve fiestění na karnevalu se zesílenou skupinou rekroušů (fiesteros) a nebo jet s manželama (climberos) na víkendové lezení za sluncem a ukázat jim konečně Fatagu. Rozkaz zněl jasně. A tak zatímco fiesteros pařili v ulicích plných kamionů a kamiony plný pařících lidí, tanečníků a dalších šašků, los climberos si užili parádní zimní víkend plný lezení i sluníčka. 



Engañado
Fataga je jedním z tria nej sportovních oblastí na Gran Canarii. Navíc je na slunečném jihu a cesty fakt dobrý. Myslím, skupino, že to by jsme neměli minout. Cesty relativně dlouhé, skála hnědá, oranžová, dopoledne sluníčko, odpoledne stín (což potěší, poe fakt to peče). Spousta lišt, technické cesty v kolmém nebo mírně položeném, vytrvalostní těžké kusy v klenbě, klasa všeho druhu. Buen oferta. Skála se teda občas trochu láme a jsou místa i hodně šrot, ale kudy se leze, tam je to víceméně pevné. Ikdyž samotná skála často zní jinak. Přístup je rychlý a pohodlný a vůbec celé prostředí je přívětivé.


Výhled z postele na skálu a železo






Spaní přímo pod skalou v převisech, nedaleko vodní nádrž s tochou vody. O víkendu bývají celkem lidi, ale je to spíš příjemné než že by to nějak vadilo. A v nedělu tam nebyl skoro nikdo, jelikož se všichni odrovnali na sobotním karnevalu. Navíc se tam dá jet docela slušně busem, ikdyž na den se vyplatí i pujčit auto. Zalezli jsme si parádně, Jardovi i Máji se tam moc líbilo, pro mě je to jedno nej z lezení na Kamárech. Snad se vám tam taky bude líbit, skupino. Jo a letošní zimu frčí zelený outfit. A ještě pár fotek z lezení:
Klíč k cestě Disfruta Mientras Puedas


La Priscila






2 komentáře: