pátek 11. listopadu 2011

Tamadaba



Přijela Klárka a ještě k tomu přivezla Huga a tak co je lepší než pujčit cáru a vyrazit kempit na Tamadabu. Tamadaba je krásný kus ostrova na severozápadě. Jde o rozlehlý píniový les v nadmořské výšce 1000 a víc metrů. Je zde parádní obrovský plac na pic a nic, mezi štíhlé kanárské borovice můžete natáhnout slacklajnu, pro koho je lajna moc úzká může si vytasit třeba hamaku. S večerem se sebere větev, zapálí oheň, upeče se ryba (doporučuju lubiny z hlubiny) a pak se pějí Stánky a z úst pionýrů se linou i další melodie Honzy Nedvěda či Samsona. Takhle nějak by to mělo vypadat. 

brzo ráno


Místo je to tuze pěkné. Poprvé jsem tu byl začátkem října na pochodu s Piotrem a druhy. Tehdá jsme vystoupili i na nejvyšší vrchol Pico de la Bandera (1444 m). Tehdy jsme objevili večírkový potenciál tohoto místa. Podruhé jsem zde byl s olomouckými kolegy prubnout teda ten večírek. Vydařil se náramě. O měsíc později jedeme zase. V půlce listopadu to na horách vypadá zase uplně jinak. Je čerstvo, krásně barevno, sbírají se jedlé kaštany. Z lesa se dá pokračovat, doslova vyjet, na Pico de las Nieves, nejvyšší kopec ostrova. Když se kousek popojde z parkoviště dá se vyšplhat až na samotný vrchol. Ale nikdo tam nechodí. Holt už je potřeba ovládat II. stupeň skalního lezení. Odpoledne se dá strávit na Roque Nublo, objet vesnice Tejeda a nejvýše položené městečko Artenaru. Odtud je úžasný výhled na celou kalderu, střed ostrova.


všudypřítomné Teide


vyhlídka v Artenaře
Cariňa y su sherpa

Tamadaba je ale především významnou lezeckou oblastí Gran Canarie. Snad třetina průvodce je věnována jen této oblasti. A vypadá to dobře. Příště už leda s lanem!



Žádné komentáře:

Okomentovat