neděle 3. února 2013

Estoy buscando un piso...

...tienes un piso??

Majule hledí do Ráje
 
Poté, co zrušili exkluzivní spojení Bratislava - Ráj jsme se na Ostrov museli kodrcat přes Prahu a Frankfurt. Město měst nám zpříjemnil Ráďa a jeho pečené kuře a cesta v noci se žluťákem taky docela utekla. Mája ještě vykomunikovala přesun z letiště Frankfurt na letiště Frankfurt 2 a za pět hodin se noříme do mraků na letiště Gran Canaria. Miluju ten první nádech jiného vzduchu, odlišné atmošky. Jako poděkování Ryanairu za příjemný let a lehkou nadváhu zavazadel jim tam nechávám svoji téměř novou láhev (nedobrovolně!!!) a v hale jdu hledat surf, do kterého jsme narvali aji všechny naše hadry. Vůbec nevím, kde by na tom letišti mohl být, ale hned o něj skoro zakopnu. No jo, Kanáry, tady se všechno udělá samo.

Bario popular de San Juan



Jedem hnedka na Trianu na zmrzku (sušenkovo-banánová klasika) a koukáme co je nového. Zjišťujeme, že skoro nic, že voni tady snad dokážou žít i bez nás nebo co?!! Jedem pak za Janocem dom, kde máme dočasný azyl, ale moc nevíme jak se tam jede. Cestou do San Juanu zapojíme celý bus do hledání správné zastávky. Za moment už slyším známé: Que pasa, marica? Jsme doma :) Santanovi nás ještě tentýž večer zvou na večeři.
V neděli pokračujeme v průzkumu Palmásku, Hiperdina, ofert, dáváme leche leche largo, bono na guaguu z loňska mi ještě platí, koukáme po bydlení a končíme v Montaditos v přístavu. Zase ty krabičky, lodičky, Aida, jarra de cerveza, oferty všechno za éčko,... tohle není cesta někam, tohle je návrat "domů"...
 

Loňské Domingo J. Navarro stále k pronájmu


Las Canteras, taky nic nového


Kanárské balkónky takhle jsou už stovky let

Třetího dne jsme našli piso. Stejně jako loni s Radem. Trianu jsme žili loni, letos zkusíme Las Canteras. Požadavky spolněny:
blízko pláže kvůli surfu (2min od Ciceru)
blízko bouldrovky (že bykonečně nějkaký trénink?)
trouba (aby Mája mohla péct)
nelépe sami nebo se Španělákem (spolubydla Eli)
a dále výhody jako běhání po promenádě nebo po pláži, blízkost Kerfáče jakožto nejlepšího obchodu (v boji s Mercadonou) a snad také možnost práce v blízkém okolí.

Obývák v Peru
 
Náš luxusní pokojík
 
Takže poštu přijímáme na adresu:
Calle Perú 43, piso 2A
35010
Las Palmas de Gran Canaria, 
Canary Islands, Spain,

Děkujeme.




5 komentářů:

  1. prý dvě minuty od pláže... slabá minuta je to :)

    OdpovědětVymazat
  2. que bien....bichos rapidos.....envidia....un poquito...
    ya estoy en Ledvice....lloviendo y nevando en mismo tiempo........bleee...uzite si to!

    OdpovědětVymazat
  3. Bichos rapidos tady naštěstí nejsou (švábíci) :)
    Ledvice zas envidia de mi parte.
    Stay tuned :) m

    OdpovědětVymazat
  4. piso je mega luxus, hlavně počítač na poličce (sen každého programátora) P.S. kerfáč je dobrej, ale porovnávat ho s merkoškou mě docela uráží :-D

    OdpovědětVymazat
  5. I ten počítač je megaluxus :)) m

    OdpovědětVymazat